Τίτλοι Νέων:
Καρκίνος παχέος εντέρου και ορθού: Οι σύγχρονες θεραπείες -- "Ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ..." -- 24 Απριλίου 2023
Το ρομποτικό σύστημα da VinciTM Xi, 4ης γενιάς, βραβεύτηκε ως το καλύτερο ... -- "Η SOFMEDICA με περηφάνια ανακοινώνει ..." -- 24 Απριλίου 2023
Συνέχιση των σεμιναρίων επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ... -- "Ενίσχυση του εγγραμματισμού μαθητών σε ..." -- 05 Απριλίου 2023
Το μπούκωμα της άνοιξης και συχνά λάθη που γίνονται -- "Άνοιξη: Ο καιρός αλλάζει, η γύρη που ..." -- 03 Απριλίου 2023
3η Επιστημονική Εκδήλωση: Επίκαιρα Θέματα στον Σακχαρώδη Διαβήτη | 7-8 Απριλίου 2023, ΚΕ.Δ.Ε.Α, Θεσσαλονίκη

Η 3η Επιστημονική Εκδήλωση με Διεθνή συμμετοχή «Επίκαιρα θέματα στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Θεραπευτική αντιμετώπιση με την νεότερη τεχνολογία – αντλίες, ινσουλίνη, συστήματα καταγραφής γλυκόζης», θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Απριλίου 2023, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΕΑ), στη Θεσσαλονίκη.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Με ιδιαίτερη αίσθηση τιμής, ευθύνης και χαράς σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην Επιστημονική Διημερίδα με Διεθνή συμμετοχή, την οποία διοργανώνει η Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος (ΕΠΕ) σε συνεργασία με την Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ» και το Διαβητολογικό Κέντρο αυτής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από τις 7 έως και τις 8 Απριλίου 2023, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας και του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ. Το θέμα της διημερίδας είναι «Επίκαιρα θέματα στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Νεότερες τεχνολογίες στη θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη».

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολλά νέα φάρμακα στη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ), με συνέπεια η επιλογή του καταλληλότερου θεραπευτικού σχήματος να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη στην καθ’ ημέρα κλινική πράξη. Επιπρόσθετα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον τομέα των αντλιών ινσουλίνης και των αισθητήρων γλυκόζης, με αποτέλεσμα το όνειρο του «τεχνητού παγκρέατος» πολλών γενεών ιατρών και ασθενών πολύ σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Η Επιστημονική Εκδήλωση σκοπό έχει να εκπαιδεύσει το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τη χρήση και την κλινική αξία των νεότερων τεχνολογιών στη θεραπευτική προσέγγιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, όπως είναι τα νέα αντιδιαβητικά φάρμακα, οι αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, τα συστήματα καταγραφής γλυκόζης και τα κλειστά υβριδικά συστήματα. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση στη χρήση της εν λόγω τεχνολογίας σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως τα παιδιά, οι έφηβοι και οι εγκυμονούσες με στόχο την επίτευξη καλύτερου γλυκαιμικού ελέγχου. Επιπρόσθετα θα γίνει και ιδιαίτερη μνεία στη βελτιστοποίηση της διαιτολογικής εκπαίδευσης μέσω των παραπάνω θεραπευτικών συστημάτων, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ο ακριβής προσδιορισμός των υδατανθράκων στα υβριδικά συστήματα αντλιών ινσουλίνης αποτελεί ουσιαστικά σήμερα την τελευταία παράμετρο για την επιτυχή και πλήρη αντιμετώπιση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Πιστεύουμε ότι η ενεργός συμμετοχή σας θα συμβάλλει στην επιτυχία της Διημερίδας αλλά και στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής

Τ. Διδάγγελος
Καθηγητής Παθολογίας-Διαβητολογίας ΑΠΘ
Υπεύθυνος ΔΚ Α' ΠΡΠ

Χ. Σαββόπουλος
Καθηγητής Παθολογίας
Διευθυντής Α' ΠΡΠ ΑΠΘ
Μέλος ΔΣ ΕΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ

Απαραίτητη η προεγγραφή σας στην Επιστημονική Εκδήλωση. Ο χρόνος παρακολούθησης θα προσμετράται με τη χρήση του barcode της εγγραφής σας, κατά την είσοδο και έξοδο στη συνεδριακή αίθουσα ή/και την παρακολούθηση σε ζωντανή μετάδοση.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

Δημοφιλή Άρθρα

Παράταση προκήρυξης του

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣΤΜΗΜΑ

+ View

8 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα

Η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας γιορτάζεται και

+ View

Σχολείο Ασθενών με

Με αφορμή την παγκόσμια εβδομάδα ενημέρωσης

+ View

Καρκίνος παχέος εντέρου

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού

+ View

Συνέχιση των σεμιναρίων

Ενίσχυση του εγγραμματισμού μαθητών σε θέματα

+ View

Το μπούκωμα της άνοιξης

Άνοιξη: Ο καιρός αλλάζει, η γύρη που κυκλοφορεί

+ View

Lp(a) χοληστερόλη: όχι

Η λιποπρωτεΐνη (α) ή Lp(a)-χοληστερόλη, μια

+ View

Η «επικίνδυνη σχέση»

Παχυσαρκία σημαίνει συσσώρευση λίπους στο

+ View

Ενδιαφέροντα

Εξωσωματική: Πότε είναι ...

Ένα στα έξι ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας ...

+ View

Πόνος στον αυχένα και ...

Όταν έχουμε έναν πόνο ή σύμπτωμα (μούδιασμα / ...

+ View

Πιστοποίηση ξενοδοχείων ...

Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου ...

+ View

Συνέδρια

61ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό ...

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού ...

15ο Συνέδριο Παιδιατρικής ...

Χαιρετισμός ΠροέδρουΑγαπητές και Αγαπητοί μας Φίλοι και ...

8o Σχολείο ...

Χαιρετισμός Προέδρου Αγαπητοί συνάδελφοι, Με ιδιαίτερη χαρά ...

2ο Πανελλαδικό Συνέδριο ...

Ως «Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων» έχει ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

Scroll to top