Τίτλοι Νέων:
Συζήτηση για την Αναπηρία: Ο Ρόλος του Αθλητισμού στην Ανάπτυξη των Παιδιών με ... -- "Με δεδομένο τον ισχυρό συμβολισμό της ..." -- 03 Δεκεμβρίου 2022
Πως επηρεάζουν οι παθήσεις του θυρεοειδούς το δέρμα -- "Ο θυρεοειδής παράγει ορμόνες, οι οποίες ..." -- 03 Δεκεμβρίου 2022
Θυμεκτομή με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές -- "Ο θύμος αδένας βρίσκεται ακριβώς ..." -- 02 Δεκεμβρίου 2022
1η Δεκεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα AIDS “Δεν είμαστε όλοι εδώ, αλλά είμαστε ... -- "Η Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου) ..." -- 01 Δεκεμβρίου 2022
Πλήρες πακέτο εξετάσεων για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα από την Affidea. ... -- "Ολοκληρωμένο πακέτο εξετάσεων για ..." -- 01 Δεκεμβρίου 2022
Οισοφάγος Barrett: Μια επιπλοκή της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης -- "Οισοφάγος Barrett ονομάζεται μια ..." -- 23 Νοεμβρίου 2022
130η Αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων | Ίος | Πεμ 24 Νοε - Κυρ 27 Νοε 2022 -- "Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των ..." -- 22 Νοεμβρίου 2022
Stop στον κερατόκωνο βάζουν νέοι ενδοκερατικοί δακτύλιοι

Απόλυτα επιτυχής , σε ποσοστό που ξεπερνά το 95%,  είναι η αντιμετώπιση του κερατόκωνου (εκφυλιστική πάθηση του κερατοειδή) με τους νέους ενδοκερατικούς δακτυλίους kerarings!

Η εμφύτευση τους, σε συνδυασμό με τη θεραπεία διασύνδεσης κολλαγόνου (crosslinking),μειώνει σημαντικά το ποσοστών των ασθενών με κερατόκωνο, οι οποίοι υποβάλλονται σε μεταμόσχευση κερατοειδούς για να αντιμετωπίσουν την εκφυλιστική πάθηση.

Δρ. Μάλλιας Ιωάννης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος Οι ενδοκερατικοί δακτύλιοι Kerarings είναι βιοτεχνολογικό προϊόν και εμφυτεύονται  στο στρώμα του κερατοειδή.

« Οι δακτύλιοι Kerarings ομαλοποιούν την πρόσθια επιφάνεια του κερατοειδούς και μειώνουν το διαθλαστικό σφάλμα που οφείλεται στον κερατόκωνο και άλλες εκτατικές διαταραχές του κερατοειδή» αναφέρει ο διαπρεπήςχειρουργός οφθαλμίατρος  Δρ Γιάννης Μάλλιας και προσθέτει:

«Σε αντίθεση με άλλα κερατοειδικά ενθέματα, οι keraring έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη θεραπεία της κερατοειδικής εκτασίας, προσδίδοντας καλύτερη εξομάλυνση της επιφάνειας του κερατοειδή».

Επιπλέον, σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους, στόχος των ενδοκερατικών δακτυλίων είναι να διορθώσουν τον ανώμαλο αστιγματισμό με σκοπό τη σημαντική βελτίωση στη ποιότητα του ειδώλου στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Τα υπόλοιπα διαθλαστικά σφάλματα μετά την ένθεση των Keraring συνήθως μπορούν να διορθωθούν με διορθωτικά γυαλιά ή φακούς επαφής.      

ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ  ΕΝΔΟΚΕΡΑΤΙΚΩΝ  ΔΑΛΤΥΛΙΩΝ

Η χειρουργική επέμβαση για την εμφύτευση των ενδοκερατικών δακτυλίων γίνεται με τοπική νάρκωση με σταγόνες και διαρκεί περίπου 15 λεπτά για τον  κάθε οφθαλμό. Ο ασθενής μετά την εμφύτευση επιστρέφει σπίτι του αυθημερόν και στις καθημερινές του δραστηριότητες μετά από μερικές μέρες.

Ο  οφθαλμίατρος  με τα νέας γενιάς FemptoSecondlaserδημιουργεί, μέσα στο στρώμα του κερατοειδούς, «σήραγγα» μέσα στην οποία τοποθετεί τους ενδοκερατικούς δακτυλίους. Η αποθεραπεία μετά την επέμβαση είναι σύντομη και ως εκ τούτου η όραση βελτιώνεται μέσα σε δύο ημέρες . Σταθεροποιείται μέσα σε 3  μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, μπορεί να χρειαστεί ο ασθενής να φοράει γυαλιά ή φακούς επαφής.
Η επιτυχία της χειρουργικής επέμβασης εξαρτάται από τη σοβαρότητα της πάθησης του κερατοειδούς.

Σύμφωνα με τον κ Μάλλια η εμφύτευση των ενδοκερατικών δακτυλίων μπορεί να συνδυαστεί και με τη  θεραπεία διασύνδεσης κολλαγόνου (crosslinking) μετά από την παρέλευση 3 μηνών από την πρώτη επέμβαση. Ο  συνδυασμός των δύο επεμβάσεων έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των  ασθενών που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση κερατοειδούς για να αντιμετωπίσουν τον κερατόκωνο.

Στην φαρέτρα των  οφθαλμίατρων , για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου, υπάρχει ακόμη και η  θεραπεία με την ονομασία διασύνδεση κολλαγόνου (crosslinking). Με τη θεραπεία αυτή γίνεται ενστάλαξη  διαλύματος ριβοφλαβίνης (Βιταμίνη Β2) στον κερατοειδή χιτώνα για 10λεπτά και ακολούθως  εφαρμογή υπεριώδους ακτινοβολίας Α με ειδικό μηχάνημα για 3λεπτά.

Η ριβοφλαβίνη υπό την επήρεια της ακτινοβολίας Α σχηματίζει καινούργιους χημικούς δεσμούς με τα κολλαγόνα ινίδια του κερατοειδούς με αποτέλεσμα την αύξηση της μηχανικής αντοχής του κερατοειδούς χιτώνα και τη σταθεροποίηση του κερατόκωνου. Το ποσοστό επίτευξης σταθεροποίησης του κερατόκωνου ανέρχεται σύμφωνα με δημοσιευμένες μελέτες στο 97%, ενώ σε ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών παρατηρείται βελτίωση της όρασης λόγω της μερικής υποστροφής του κερατόκωνου.

Τα τελευταία χρόνια η τεχνική της διασύνδεσης κολλαγόνου είναι δυνατόν να συνδυαστεί με την εφαρμογή του Excimerlaser(laserπου χρησιμοποιείται για την διόρθωση της μυωπίας και του αστιγματισμού) στον κερατοειδή χιτώνα. Ο συνδυασμός των δύο τεχνικών σκοπό έχει την ομαλοποίηση της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς και την μείωση της παραμόρφωσης των αντικειμένων από τον κερατόκωνο και όχι την πλήρη διόρθωση της μυωπίας και του αστιγματισμού.
 
ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΘΗΣΗ  Ο  ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟΣ

Ο κερατόκωνος είναι μια εκφυλιστική πάθηση του κερατοειδή που εμφανίζεται περίπου σε 1 ανά 2.000 ανθρώπους. Χαρακτηρίζεται από σταδιακή λέπτυνση του κερατοειδή, με συνέπεια αυτός να παραμορφώνεται προς τα εμπρός και να παίρνει το σχήμα κώνου. Ως αποτέλεσμα αυτής της παραμόρφωσης αναπτύσσεται κυρίως ανώμαλος αστιγματισμός και μυωπία και η όραση ελαττώνεται σημαντικά. Η κατάσταση αυτή αρχίζει συχνότερα κατά την εφηβεία ή λίγο αργότερα και έχει μια εξελικτική πορεία που διαφέρει ανάμεσα στους δυο οφθαλμούς, αλλά και από ασθενή σε ασθενή.

Στα αρχικά στάδια της νόσου παρατηρείται αύξηση της μυωπίας και του αστιγματισμού ανά τακτά χρονικά διαστήματα, γεγονός που οδηγεί τον ασθενή σε συχνή αντικατάσταση των διορθωτικών γυαλιών. Στα πρώιμα στάδια είναι δυνατή η επίτευξη λειτουργικής όρασης με διορθωτικά γυαλιά. Καθώς ο κερατόκωνος εξελίσσεται, τα διορθωτικά γυαλιά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ασθενούς για λειτουργική όραση, οπότε ο μόνος τρόπος οπτικής αποκατάστασης είναι η χρήση ειδικών φακών επαφής.

Σε ένα μικρό ποσοστό ασθενών, ο κερατόκωνος προχωρεί σε τελικό στάδιο και ο κερατοειδής παραμορφώνεται σε τέτοιο σημείο με αποτέλεσμα ο ασθενής να χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης του κερατοειδούς. Αξίζει να τονιστεί ότι η μεταμόσχευση του κερατοειδούς σε ασθενείς με κερατόκωνο έχει πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας, που φθάνει το 95%.

Χορηγίες επικοινωνίας του Life Club

Δημοφιλή Άρθρα

Συζήτηση για την

Με δεδομένο τον ισχυρό συμβολισμό της Παγκόσμιας

+ View

Πως επηρεάζουν οι

Ο θυρεοειδής παράγει ορμόνες, οι οποίες ρυθμίζουν

+ View

Θυμεκτομή με ελάχιστα

Ο θύμος αδένας βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την

+ View

1η Δεκεμβρίου 2022,

Η Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου) είναι

+ View

Οισοφάγος Barrett: Μια

Οισοφάγος Barrett ονομάζεται μια παθολογική

+ View

130η Αποστολή των

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών

+ View

Πρόσκληση στην Ημερίδα

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε την Τρίτη 29

+ View

Χρόνια κόπωση: Γιατί

Η χρόνια κόπωση αποτελεί παθολογική κατάσταση

+ View

Ενδιαφέροντα

Δωρεά απαραίτητου ...

Σημαντικό χρηματικό ποσό, με το οποίο έγινε η ...

+ View

Ηπατίτιδα: Πως επηρεάζει ...

Η ηπατίτιδα μπορεί να υπονομεύσει την ...

+ View

«Η ΡευΜΑζήν δίπλα στη ...

Από το 1977, όταν καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ η 8η ...

+ View

Κάρτα Μέλους

 

karta

Ατομική Ετήσια Συνδρομή Μέλους
με κάρτα για 1 Άτομο
ΜΟΝΟ 60€ ΕΤΗΣΙΩΣ

Εγγραφή τώρα

Προϋποθέσεις:
1. Η εγγραφή του κύριου μέλους στην υπηρεσία γίνεται δεκτή για άτομα μεγαλύτερα των 18 ετών
2. Αποδοχή των όρων χρήσης της συνδρομής στο www.life.net.gr  και των όρων χρήσης της Kάρτας Yγείας & Eυεξίας Life.

Συνέδρια

“21ο Παγκόσμιο Συνέδριο ...

Το Συνέδριο, τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής ...

European Congenital CMV ...

On behalf of the *Organizing Committee* and *ECCI Board*, we ...

Χειρουργικές επεμβάσεις ...

39ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Διαμορφώνοντας το μέλλον στην ...

39ο Ετήσιο Συνέδριο ...

Ευρωπαϊκή Εταιρεία Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

  • Prev
  • Συνεργάτες - Πάροχοι
Scroll to top