Αρθροπλαστική καρπού αποτρέπει χιλιάδες αναπηρίες -- "Χιλιάδες αναπηρίες χεριών αποτρέπει ..." -- 26 Μαϊος 2020
Ρινοπλαστική: Μπορώ να φοράω μάσκα; -- "Ανεπιφύλακτα συστήνεται η χρήση ..." -- 25 Μαϊος 2020
Πως επηρεάζει ο νέος κορωνοϊός τους ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον -- "Οι πάσχοντες από νόσο του Πάρκινσον, αν ..." -- 24 Μαϊος 2020
8 δεδομένα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον καταρράκτη -- "Ο καταρράκτης είναι μία από τις ..." -- 23 Μαϊος 2020
«Νόσος COVID-19 & Παιδιατρική Ενδοκρινολογία» -- "Εντυπωσιακά στοιχεία παρουσιάστηκαν στο ..." -- 21 Μαϊος 2020
Αντιμετώπιση του Ντόπινγκ: Στρουθοκαμηλισμός ή κυνήγι μαγισσών;

Σημαντικές παρατηρήσεις για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ, για την πρόληψη και αντιμετώπιση τραυματισμών αθλουμένων, αλλά και για όσα αφορούν τον ευρύτερο τομέα του αθλητισμού και της ιατρικής, έγιναν σήμερα στην Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου με Διεθνή Συμμετοχή «Ιατρική της Άθλησης στον 21ο Αιώνα» (www.sportsmedicinecongress.gr), που θα διεξαχθεί από 1 έως 3 Δεκεμβρίου στο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

Μπροστά σε πλήθος δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Καθηγητής Αστέριος Δεληγιάννης έθιξε μεταξύ άλλων πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν την υγεία των αθλητών σε καταστάσεις έντονης άσκησης, όπως την πρόληψη και αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών και μίλησε για την αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών στον αγωνιστικό χώρο, όπου λόγω απουσίας κατάλληλων ιατρικών μηχανημάτων σε κάποιες περιπτώσεις (Marc Vivien Foe – 2003), χάθηκαν ζωές αθλητών, σε αντιδιαστολή με περιστατικά όπου η χρήση μηχανημάτων όπως ο απινιδωτής έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην διάσωση της ζωής του αθλητή (Fabrice Muamba - 2012). “Δεν είναι δυνατόν, πρόσθεσε ο Καθηγητής, να μην έχουν όλοι οι σύλλογοι έναν φορητό απινιδωτή για την αντιμετώπιση περιστατικών στον αγωνιστικό χώρο”.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ Νικόλαος Κουτλιάνος, μιλώντας για τις θεματικές του συνεδρίου και επικεντρώνοντας στο φλέγον ζήτημα του ντόπινγκ αλλά και στην ραγδαία εξέλιξη του τα τελευταία χρόνια. «Στον αθλητισμό αυτή τη στιγμή παίζονται δισεκατομμύρια και αυτό καθιστά δυσκολότερη την αντιμετώπιση του φαινομένου. Πλέον υπάρχει και το γονιδιακό ντόπινγκ, το οποίο οδηγεί τα κύτταρα του ανθρώπου σε υπερέκφραση και αν προχωρήσει περαιτέρω θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα του αθλητισμού όπως τον ξέρουμε σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτλιάνος.

Στο πάνελ συμμετείχε και ο Ολυμπιονίκης Ταε Κβο Ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος έκανε τη διάκριση μεταξύ αθλητισμού και πρωταθλητισμού αναφέροντας πως ο πρώτος είναι ό, τι καλύτερο μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για την υγεία του ενώ ο δεύτερος μπορεί πολλές φορές να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία του αθλητή. Ο Ολυμπιονίκης έφερε ως παράδειγμα την προσωπική του εμπειρία 15 χειρουργείων και μιας κολπικής μαρμαρυγής, η οποία, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, τον «οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο αθλητής δεν είναι αλώβητος και παντοδύναμος, όπως πιστεύουν πολλοί». Στη συνέχεια τόνισε την σημασία που έχει η ειδικότητα της αθλητιατρικής για τη ζωή και την υγεία των αθλητών που κάνουν πρωταθλητισμό και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνέδριο.

Ο κ. Δεληγιάννης, κλείνοντας την συνέντευξη τύπου, απηύθυνε  κάλεσμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν ενεργά στο συνέδριο και στην πολύ μεγάλη και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα θέματα του αθλητισμού και της αθλητιατρικής.

Στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή «Ιατρική της Άθλησης στον 21ο Αιώνα» θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 500 επαγγελματίες εμπλεκόμενων κλάδων με τον αθλητισμό και με την αθλητιατρική. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 1-3 Δεκεμβρίου 2017 στο Ξενοδοχείο Grand Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή στο Συνέδριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ARTION Conferences & Events, στο τηλ: 2310250927 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Αρθροπλαστική καρπού

Χιλιάδες αναπηρίες χεριών αποτρέπει κάθε χρόνο σε

Ρινοπλαστική: Μπορώ να