Τίτλοι Νέων:
Νηστεία (Σαρακοστή): Τι να προσέξεις. -- "Η περίοδος της Σαρακοστής έχει φτάσει ..." -- 16 Απριλίου 2024
2η Εκπαιδευτική Διημερίδα Ι.Μ.ΝΕ.ΠΕ: «Χειρουργική Ογκολογία Πεπτικού & ... -- "Στην Αθήνα, το επίκεντρο των ..." -- 10 Απριλίου 2024
Οι Ιογενείς Ηπατίτιδες στο επίκεντρο της Επιστημονικής Ημερίδας «Αιχμές στην ... -- "Με στόχο να συμβάλλει σημαντικά στην ..." -- 09 Απριλίου 2024
Δωρεάν εξετάσεις από το Metropolitan στην Κάσο -- "Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν oι κάτοικοι ..." -- 05 Απριλίου 2024
2nd Athens Coloproctology Meeting με ευρεία διεθνή συμμετοχή-5-6 Απριλίου 2024 -- "Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 ..." -- 04 Απριλίου 2024
Μεταμορφοψία: Ένα παραμελημένο σύμπτωμα στα μάτια -- "Η μεταμορφοψία αποτελεί μία οπτική ..." -- 01 Απριλίου 2024
Νέο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ειδικότητα της Αναισθησιολογίας -- "Webinar 22/4/24 - Νέο Πρόγραμμα ..." -- 01 Απριλίου 2024
Οι 7 πιο συχνές ερωτήσεις για την αποτρίχωση με λέιζερ

Μπορεί για τους περισσότερους οι εξορμήσεις στις παραλίες να ολοκληρώθηκαν, αλλά η ανάγκη για απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι πάγια. Μια καλή, ασφαλής, αποτελεσματική και πλέον κλασική επιλογή, για μόνιμη εξάλειψη της τριχοφυΐας, είναι η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη.

 

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις για την αποτρίχωση με laser.

Ποια είναι η πιο κατάλληλη εποχή να ξεκινήσουμε αποτρίχωση με laser;

Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσει κανείς τις συνεδρίες του με laser, έτσι ώστε, μέχρι την αρχή του καλοκαιριού, να έχει απαλλαγεί οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Αρκεί μια επίσκεψη περίπου κάθε 35-40 μέρες. Υπολογίστε ότι θα χρειαστούν περίπου 6-8 συνεδρίες.

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για θεραπεία laser;

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να απαλλαγεί από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι κατάλληλος υποψήφιος. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές είναι τα πόδια, οι μασχάλες, το άνω χείλος, το πηγούνι και το μπικίνι για τις γυναίκες. Για τους άνδρες είναι η περιοχή της πλάτης, οι ώμοι, αλλά και το στήθος. Στην θεραπεία παίζει ρόλο ο τύπος του δέρματος. Συνήθως η αποτρίχωση με laser είναι πιο αποτελεσματική σε άτομα με καστανά ή με μαύρα μαλλιά και με σχετικά ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Παρόλα αυτά μπορεί να εφαρμοστεί και σε πιο μελαχρινούς τύπους δέρματος.

Τι προετοιμασία χρειάζεται;

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με laser Αλεξανδρίτη, θα χρειαστεί μια συνάντηση με τον γιατρό σας, ώστε να γίνει η αξιολόγηση και να σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για την πρώτη συνεδρία.

Εάν έχετε μαύρισμα από τον ήλιο ή ακόμη και τεχνητό, θα πρέπει να περιμένετε 2-3 εβδομάδες για να φύγει, καθώς είναι υπαρκτός ο κίνδυνος δυσχρωμίας. Επίσης χρειάζεται να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο στα σημεία, που θα γίνει η αποτρίχωση, για περίπου μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή.

Η αποτρίχωση με laser είναι δυνατή μόνο σε κοντές, εμφανείς τρίχες. Δύο με τρεις ημέρες πριν από την διαδικασία θα πρέπει να ξυρίσετε τα σημεία, στα οποία θα γίνει αποτρίχωση και να αφήσετε τις τρίχες να μακρύνουν λίγο. Αποτρίχωση με κερί, με τσιμπιδάκι ή με ηλεκτρόλυση, πρέπει να αποφευχθούν για τρεις εβδομάδες πριν από την θεραπεία.

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με laser;

Το μηχάνημα διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ψύξης και αυτό κάνει την θεραπεία ανώδυνη. Κατά την εφαρμογή έχετε μια ελαφριά αίσθηση τσιμπήματος στην περιοχή, στην οποία εφαρμόζεται. Το laser, που εφαρμόζεται στην περιοχή, «ακολουθεί» την μελανίνη της τρίχας, που σημαίνει ότι το laser πηγαίνει κατευθείαν στη τρίχα, χωρίς να επηρεάζει το δέρμα γύρω από την περιοχή της εφαρμογής. Η αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη είναι μια πολύ ασφαλής μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης.

Τι να περιμένει κανείς κατά την διάρκεια της θεραπείας;

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας φοράτε ειδικά γυαλιά, για να αποφευχθεί η κατά λάθος επαφή των ματιών σας με τις ακτίνες. Για τις ευαίσθητες περιοχές όπως το μπικίνι, ίσως νιώσετε μία πολύ μικρή ενόχληση κατά την εφαρμογή. Μπορείτε, όμως, αν επιθυμείτε, να έχετε βάλει πριν από την επίσκεψή σας στον γιατρό μία τοπική αναισθητική κρέμα, που μειώνει την ενόχληση. Η διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από την έκταση της περιοχής, που θα γίνει η θεραπεία.

Τι πρέπει να προσέξουμε μετά την αποτρίχωση;

Μετά την αποτρίχωση μπορεί να παρατηρήσετε κάποιο κοκκίνισμα, που διαρκεί από λίγη ώρα έως και δύο με τρία 24ωρα το πολύ. Θα πρέπει να αποφύγετε τις πρώτες μέρες το ζεστό – καυτό μπάνιο, τη σάουνα-χαμάμ και την έντονη άσκηση, καθώς ο ιδρώτας μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και solarium τουλάχιστον για 15 μέρες μετά τη θεραπεία και χρησιμοποιήστε αντιηλιακή προστασία με SPF30 ή SPF50. Ανάμεσα στις συνεδρίες η αποτρίχωση της περιοχής μπορεί να γίνει με ξυραφάκι ή με trimmer, αλλά καλό θα ήταν να μην επέμβετε, για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δημοφιλή Άρθρα

Νηστεία (Σαρακοστή): Τι

Η περίοδος της Σαρακοστής έχει φτάσει και πλήθος

+ View

2η Εκπαιδευτική

Στην Αθήνα, το επίκεντρο των επιστημονικών

+ View

Οι Ιογενείς Ηπατίτιδες

Με στόχο να συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη

+ View

Δωρεάν εξετάσεις από το

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν oι κάτοικοι της Κάσου

+ View

2nd Athens

Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 η

+ View

Μεταμορφοψία: Ένα

Η μεταμορφοψία αποτελεί μία οπτική διαταραχή η

+ View

Νέο Πρόγραμμα Ειδίκευσης

Webinar 22/4/24 - Νέο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην

+ View

Αίσθημα συνεχούς

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ασθενείς

+ View

Ενδιαφέροντα

Ιγμορίτιδα: Επιπλοκές, ...

Με την ονομασία ιγμορίτιδα συνήθως περιγράφεται η ...

+ View

Διαιτητικές Τιμές ...

Οι διαιτητικές τιμές αναφοράς (DRVs) είναι ...

+ View

Η καλή μέρα από… τον ...

Ο ποιοτικός ύπνος αποτελεί μία από τις ...

+ View

Συνέδρια

Στα Ιωάννινα, το 1ο ...

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποδολογίας και Αισθητικής Άκρων, ...

13ο Συνέδριο ...

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ...

19ο Ετήσιο Συνέδριο: ...

Στη σύγχρονη εποχή, η αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού ...

20ο Πανελλήνιο ...

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) αποτελεί το επιστημονικό ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

Πρώτες Βοήθειες για ...

Γενικά για τις αιμορραγίες Αιμορραγία είναι η διαφυγή αίματος ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Δόντια: Πρώτες βοήθειες ...

Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου ...

Scroll to top