Τίτλοι Νέων:
Υαλουρονικό οξύ: Πώς αναβαθμίζει την ερωτική μας ζωή; -- "Τα γνωστά από την αισθητική ιατρική ..." -- 11 Αυγούστου 2023
Καλοκαίρι: Θεραπευτική αντιμετώπιση κιρσών με ενδοαυλικό laser -- "Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ..." -- 10 Αυγούστου 2023
InnoHealth Forum 2023 | Ηγέτες του Χώρου της Ηλεκτρονικής Υγείας Ενώνονται ... -- "Με το μότο “Innovate. Collaborate. Meet ..." -- 10 Αυγούστου 2023
Προκήρυξη - Ανακοίνωση προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών. «Θρόμβωση και ... -- "Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών ..." -- 10 Αυγούστου 2023
Yπερσύγχρονο Διαγνωστικό Κέντρο HealthSpot του Ομίλου HHG στη Σαντορίνη -- "Ένα νέο υπερσύγχρονο διαγνωστικό κέντρο ..." -- 09 Αυγούστου 2023
Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ): Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις ... -- "Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις ..." -- 07 Αυγούστου 2023
Φωτογήρανση: Οι συνέπειές της στο δέρμα και antiaging tips -- "Ρυτίδες, λεπτές γραμμές, απώλεια ..." -- 06 Αυγούστου 2023
Είναι ασφαλές το κολύμπι μετά από πλαστική επέμβαση;

Προσεκτικές θα πρέπει να είναι οι γυναίκες που έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις πριν εκθέσουν το ανανεωμένο πλέον σώμα τους στην παραλία. Κι αυτό διότι για να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε κάποια ακρογιαλιά μετά την επέμβαση θα πρέπει να έχουν αναρρώσει πλήρως, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς και να αποφύγουν μολύνσεις και αισθητικές βλάβες.

 

«Στις μέρες μας όταν οι γυναίκες δεν είναι ικανοποιημένες από την εμφάνιση κάποιου σημείου του σώματός τους, όπως το στήθος, η κοιλιά ή οι γλουτοί, και για τον λόγο αυτό αισθάνονται αμήχανα να εκθέτουν το σώμα τους σε κοινή θέα, -όπως συμβαίνει τώρα το καλοκαίρι- τολμούν και υποβάλλονται σε αισθητικές επεμβάσεις, για να δείχνουν και να αισθάνονται πιο νέες και πιο σίγουρες. Η καλή εμφάνιση και η αυτοπεποίθηση που χαρίζει ένα όμορφο και καλοσμιλεμένο σώμα όταν φορά αποκαλυπτικά ρούχα, όπως μαγιό, είναι ο κυριότερος λόγος που απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό. Γι’ αυτό η εποχή που κατ’ εξοχήν αποφασίζουν μια αισθητική επέμβαση είναι η άνοιξη και οι αρχές του καλοκαιριού.

Δρ. Βελημβασάκης Γεώργιος, Πλαστικός Χειρουργός Ωστόσο, όπως κάθε επέμβαση, έτσι και οι αισθητικές επεμβάσεις απαιτούν επιμελή αποκατάσταση και πιστή εφαρμογή των οδηγιών για τη μετεγχειρητική φροντίδα, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Παρότι η επάνοδος στην εργασία γίνεται μετά από μερικές ημέρες, κάποιες δραστηριότητες, όπως η άρση βάρους και το τρέξιμο, θα πρέπει να αποφεύγονται για μερικές εβδομάδες, για να προστατευτεί η ασθενής από επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της ρήξης των ραμμάτων, της αιμορραγίας και της μόλυνσης του τραύματος», εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Η εκπλήρωση της επιθυμίας για ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία επίσης θα πρέπει να γίνει στον σωστό χρόνο, ο οποίος εξαρτάται από την επέμβαση που έχει πραγματοποιηθεί και την εξατομικευμένη ικανότητα ανάρρωσης του οργανισμού. Και ο μόνος αρμόδιος να δώσει το πράσινο φως είναι ο πλαστικός χειρουργός που ανέλαβε την αισθητική αποκατάσταση.

Παρόλο που το κολύμπι θεωρείται ιδανική μορφή άσκησης, -είναι μια δραστηριότητα χαμηλής έντασης που γυμνάζει όλο το σώμα χωρίς να καταπονεί ιδιαίτερα τον οργανισμό (γι’ αυτό συστήνεται ακόμα και σε ηλικιωμένους)- μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στις μη επουλωμένες τομές και τα ράμματα. Η ελευθερία που δίνει η έλλειψη βαρύτητας μπορεί να γίνει αιτία κινήσεων που τεντώνουν το σημείο της τομής θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή αποκατάσταση της ουλής. Και προσοχή: δεν πρέπει να ξεγελά η εμφάνισή της. Παρότι εξωτερικά μπορεί να δείχνει ακόμα και πλήρως θεραπευμένη, η πραγματικότητα μπορεί να είναι άλλη. Δηλαδή τα εσωτερικά ράμματα να μην έχουν επουλωθεί πλήρως και να σπάσουν.

Το μεγάλο πρόβλημα αποτελεί δε η μόλυνση που μπορεί να προκύψει από τα τρισεκατομμύρια των μικροβίων που ζουν στο νερό της θάλασσας, όπως και των λιμνών και των ποταμών. Και δυστυχώς δεν εξαιρούνται οι πισίνες και τα υδρομασάζ. Παρότι υπόκεινται σε καθαρισμό με χλώριο, φιλοξενούν τεράστιους αριθμούς μολυσματικών παραγόντων που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνοι για έναν πρόσφατα χειρουργημένο ασθενή με μη επουλωμένες πληγές. Επιπλέον, το χλώριο αλλά και άλλες χημικές ουσίες απολύμανσης του νερού και συντήρησης που χρησιμοποιούνται μπορούν να ερεθίσουν το ευαίσθητο χειρουργημένο δέρμα.

Η έκθεση στον ήλιο ενέχει, επίσης, κινδύνους κατά τα αρχικά στάδια της ανάρρωσης. Η ζέστη είναι πιθανό να επιδεινώσει οποιαδήποτε μετεγχειρητική φλεγμονή ή οίδημα και οι υπεριώδεις ακτίνες να γίνουν αιτία σκουρότερων σημαδιών στην τομή. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την πλήρη ανάρρωση, δεν θα πρέπει να παραλείπεται η χρήση άφθονου αντηλιακού ευρέος φάσματος ή η κάλυψη της τομής.

Προσοχή απαιτείται και για τη διατήρηση της τομής που ακόμα επουλώνεται, καθαρής και απαλλαγμένης από άμμο, προκειμένου να αποφευχθούν οι μολύνσεις. Εννοείται ότι δεν επιτρέπεται τις πρώτες εβδομάδες η συμμετοχή σε θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες στην παραλία, όπως beach volley ή θαλάσσιο σκι.

Μετά από πόσες εβδομάδες, λοιπόν, μπορούν οι χειρουργημένοι ασθενείς να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και τις μοναδικές ακρογιαλιές της χώρας μας; Όπως επισημαίνει ο κ. Βελημβασάκης, ο χρόνος εξαρτάται από δύο παράγοντες: από το είδος της επέμβασης που έχει γίνει και από την πορεία του ασθενή, αφού κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και η ταχύτητα ανάρρωσης διαφέρει. Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες που υποβάλλονται σε λίφτινγκ προσώπου, σε ανόρθωση, αύξηση ή μείωση στήθους, κοιλιοπλαστική και ρινοπλαστική μπορούν να κολυμπήσουν και να συμμετέχουν σε κάθε δραστηριότητα κοντά στη θάλασσα μετά από 3 περίπου εβδομάδες. Οι γυναίκες και οι άνδρες που έχουν κάνει μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να περιμένουν λιγότερο, περίπου 10 ημέρες.

«Κάθε γυναίκα και άνδρας που υποβάλλεται σε αισθητική επέμβαση λαχταρά να δείξει σε όλον τον κόσμο το βελτιωμένο κορμί του, να αποσπάσει τον θαυμασμό όλων και να τονώσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή του. Ωστόσο, η επιστροφή στην κανονική δραστηριότητα πιο σύντομα από το επιτρεπτό μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές και να θέσει σε κίνδυνο τα αποτελέσματα. Γι’ αυτό πριν από οποιαδήποτε απόφαση για ηλιοθεραπεία, κολύμβηση ή άλλη αθλητική δραστηριότητα, πρέπει να υπάρχει επικοινωνία με τον χειρουργό και η σύμφωνη γνώμη του», καταλήγει ο ιατρός κ. Γεώργιος Βελημβασάκης.

Δημοφιλή Άρθρα

Υαλουρονικό οξύ: Πώς

Τα γνωστά από την αισθητική ιατρική ενέσιμα

+ View

Καλοκαίρι: Θεραπευτική

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με τις

+ View

InnoHealth Forum 2023 |

Με το μότο “Innovate. Collaborate. Meet industry

+ View

Προκήρυξη - Ανακοίνωση

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του

+ View

Φαρμακευτικός Σύλλογος

Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων.

+ View

Φωτογήρανση: Οι

Ρυτίδες, λεπτές γραμμές, απώλεια ελαστικότητας,

+ View

ΧΑΠ και ζέστη:

Περαιτέρω δυσκολία να αναπνεύσουν αντιμετωπίζουν

+ View

Αποδίδουν καρπούς οι

Σε αναθεώρηση των καταλόγων με τα βασικά φάρμακα

+ View

Ενδιαφέροντα

Πρωτογενής πρόληψη ...

Τα κονδυλώματα είναι κλινικός όρος που αναφέρεται ...

+ View

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ η ...

Την πρώτη τεχνητή συσκευή που αντικαθιστά την ...

+ View

Τα drones στην υπηρεσία ...

H flygreecedrone έχει ενώσει τις δυνάμεις της με ...

+ View

Συνέδρια

61ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό ...

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού ...

15ο Συνέδριο Παιδιατρικής ...

Χαιρετισμός ΠροέδρουΑγαπητές και Αγαπητοί μας Φίλοι και ...

8o Σχολείο ...

Χαιρετισμός Προέδρου Αγαπητοί συνάδελφοι, Με ιδιαίτερη χαρά ...

2ο Πανελλαδικό Συνέδριο ...

Ως «Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων» έχει ...

Πρώτες βοήθειες Επιλογές

Κακώσεις Αρθρώσεων - ...

Κακώσεις Αρθρώσεων Οι αρθρώσεις σχηματίζονται από την ένωση ...

Πρώτες βοήθειες

Ορισμός Πρώτη Βοήθεια είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα ...

ΕΚΑΒ – ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ...

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ...

Δηλητηριάσεις

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον ...

Scroll to top